RIUDECOLS JA TÉ COLLA GEGANTERA

RIUDECOLS JA TÉ COLLA GEGANTERA

by -
0 5282
 

Aquest dissabte, dia 14 de febrer, i dins els actes de la festa de Santa Eulàlia, verge i màrtir, va ser un dia ple de novetats a Riudecols. Els actes van començar a l’Església amb la missa que va tenir lloc les 12:00 del migdia. Vuit escolans de la parròquia estrenaven vestits i feien molt de goig. Després de la missa va tenir lloc la rifa d’un quadre que va donar l’artista local Mª Dolors Solanellas a la confraria de la Pma. Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Els beneficis aniran a sufragar les despeses dels actes de la Setmana Santa.

Immediatament després, la Coral Santa Eulàlia va interpretar sis temes d’una forma molt reeixida. I, finalment… el plat fort de la jornada: la primera actuació de la colla gegantera de Riudecols. El passat mes d’octubre el nostre poble va rebre la donació d’una geganta anomenada Zerlina que està caracteritzada com el personatge del mateix nom de l’òpera “Don Giovanni”. Des de l’octubre fins la festa d’aquest dissabte molts veïns, grans i també petits, es van organitzar per formar part de la colla: alguns van aprendre a tocar la gralla, altres a tocar el timbal, els portants van assajar a fer ballar la geganta, altres es van fer càrrec de fer unes capses-guardiola que es van escampar pels negocis del poble i poder així recollir els donatius de la gent, també es van fer números per la rifa de nadal i, amb els diners que es van recollir, es van poder comprar timbals nous i també gralles.

Cada membre de la colla es va comprar la seva samarreta i la seva dessuadora de color groc amb el logotip de la colla que va dissenyar un jove de la colla. Sortint de l’església una gentada es va aplegar a la plaça per poder veure la primera ballada de la Zerlina acompanyada pels grallers i timbalers de la nostra colla. Va ser una festassa. Després hi va haver una cercavila que va comptar amb el seguiment de moltíssima gent.

Esperem que a partir d’ara la colla gegantera de Riudecols pugui participar en moltes festes dels nostres pobles i així tots puguem gaudir de la seva gresca i la seva magnífica geganta.

Per molts anys!

Mn. Joan Àguila

 
Altres Autors
Gairebé qualsevol persona pot publicar gairebé qualsevol contingut en la nostra revista si, tracta un tema d’interès per a Alforja i zones limítrofes. Alforja Stark no és responsable de les opinions recollides en els continguts ni expressades pels respectius autors o participants d’aquest lloc web.

NO COMMENTS

Leave a Reply