Riudecanyes Aventura: Un projecte de dinamització de l’embassament de Riudecanyes

Riudecanyes Aventura: Un projecte de dinamització de l’embassament de Riudecanyes

by -
0 5197
 

Divendres passat, 13 de febrer, va ser presentat a la sala de la societat recreativa de Riudecanyes el projecte de dinamització de l’embassament de Riudecanyes. El projecte està codirigit a parts iguals per l’Ajuntament de Riudecanyes, l’Ajuntament de Duesaigües, la comunitat de regants i el Consell Esportiu del Baix Camp i vol ser un motor per dinamitzar els municipis al voltant del Castell d’Escornalbou: l’Argentera, Vilanova, Duesaigües i Riudecanyes.

A la presentació l’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, va fer èmfasis en la rellevància de l’embassament i el seu àmbit com un indret que compta amb elements paisatgístics, culturals i patrimonials molt adequats per a la pràctica d’activitats recreatives de caràcter esportiu, cultural, de lleure i educatiu.

Encara que no és la primera vegada que s’intenta portar a terme aquest tipus de projecte, sí que és la primera vegada que s’intenta mitjançant entitats sense afany de lucre. Riudecanyes Aventura, nom que rep el projecte, a diferència d’altres té la intenció de reinvertir el que es recapti, en benefici del territori, una cosa molt positiva pel creixement i que permetrà dinamitzar, ordenar i promocionar de manera coordinada tot l’entorn.Entre els seus objectius fonamentals trobem; potenciar la sensibilització pel medi ambient i ordenar, preservar i millorar els valors existents, tot això mitjançant actuacions de baix impacte visual i medi-ambiental. Entre les activitats que es pretenen implantar trobem en un primer moment: el piragüisme, el paddle surf, els hidropedals, les rutes BTT, el senderisme i el tir amb arc, posteriorment el nombre d’activitats s’incrementarà velant sempre perquè aquestes siguin segures, accessibles i de qualitat. Riudecanyes Aventura és també un alicient per a coordinar-se i potenciar activitats privades: allotjaments, restauració, activitats complementàries (hípica, bicicletes, senderisme, etc.)

La pràctica d’activitats d’aquest estil, les quals desperten un interès creixent, de moment només s’ofereixen al Pantà de Siurana. Ubicar a Riudecanyes aquesta iniciativa beneficiaria sense cap mena de dubtes a la població que viu en l’àrea d’influència i als centres educatius, encara que també es pensa atraure turistes i visitants esporàdics que demanen aquest tipus d’activitats. La xifra estimada de públic d’acord amb els estudis de viabilitat portats a terme, ronda les 10.000 persones/any aproximadament, encara que és una xifra molt conservadora i pot veure’s incrementada amb una adequada comunicació. Les obres començaran entre març i abril de manera que per la temporada d’estiu es podran iniciar les activitats.

El projecte és un pas més fruit del treball de la Xarxa Solc i dels ajuntaments de la zona per a crear activitats que promoguin la visita de persones al territori i impulsar el creixement econòmic dels respectius municipis. Primer van ser les diferents fires: Tastaverd a Riudecanyes, MUNTANYUM a Duesaigües, Fira de l’Esport a Vilanova i Mercat de Nadal a l’Argentera… continuant amb la promoció del Castell d’Escornalbou. Un cas que demostra que encara que els pressupostos siguin reduïts, si es gestionen correctament, a llarg termini  tots podem obtenir beneficis.

Redacció.

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.

NO COMMENTS

Leave a Reply