Reunió amb l’alcalde d’Alforja pels robatoris i actes vandàlics

Reunió amb l’alcalde d’Alforja pels robatoris i actes vandàlics

by -
0 910
 

El gran nombre de llars afectades per una ona de robatoris concentrats en els dos últims mesos ha generat alarma en la població d’Alforja. Els atracaments s’han comès fonamentalment en dates significatives com el 24 o el 31 de desembre el que fa suposar (a diferència del que diuen els mossos) la complicitat de gent del poble. De moment la majoria de les cases afectades tenen connexió d’alguna manera amb els barrancs, que és la via dels atracadors per a entrar i escapar. Paral·lelament hi ha hagut 5 actes vandàlics a vehicles: trencament de vidres frontals, laterals i retrovisors. Aquests actes han ocorregut en ubicacions tan distants com l’avinguda Catalunya o el pàrquing del Fossar vell.

Els atracaments s’han comès fonamentalment en dates significatives com el 24 o el 31 de desembre i la majoria de les cases afectades tenen connexió d’alguna manera amb els barrancs…

Davant la creixent sensació d’inseguretat ahir 8 de gener a les 16.00 hores de la tarda es va celebrar a l’ajuntament d’Alforja, una reunió amb l’alcalde de la nostra localitat Joan Josep Garcia per a tractar el tema. La reunió a la qual van assistir més de 30 persones es va realitzar a petició d’un dels afectats i es va difondre mitjançant les xarxes socials i whatsapp, i no per e-bando, ja que segons l’alcalde no era una reunió convocada per l’ajuntament.

Durant la mateixa es van demanar, per part dels veïns allí reunits, mesures extraordinàries de seguretat. Com la col·locació de càmeres de vigilància o la contractació d’alguna mena de servei de vigilància, fins i tot es va parlar de la possibilitat de patrulles veïnals. No obstant això el mateix alcalde va desaconsellar aquestes actuacions, en primer lloc pel cost. I en segon lloc perquè en una reunió mantinguda amb els mossos aquests van aconsellar no fer res.

Aquests, segons paraules de l’alcalde, tenen algun sospitós i estan fent seguiment, encara que també asseguren que els autors són les mateixes bandes organitzades que actuen en poblacions limítrofes. Per aquest motiu i encara que no vegem a les patrulles, s’ha incrementat la vigilància amb agents secrets com a part de la investigació.

… l’alcalde ha demanat esperar tres setmanes, termini en el que acaba la investigació que porten a terme els mossos…

De moment l’alcalde ha demanat esperar tres setmanes, el termini de temps que duraran les diligències que des de ja fa dies van realitzant els agents. Una vegada conclòs aquest termini es convocarà una reunió i si cal es prendran algunes mesures.

 

De moment per part de l’ajuntament es facilitarà un correu electrònic i un número de WhatsApp perquè els veïns puguin aportar a la recerca qualsevol informació que considerin pugui ser rellevant per a l’aclariment dels fets. Es difondran per e-bando una sèrie de recomanacions bàsiques per a prevenir robatoris. I  mitjançant la jutgessa pau es convocarà cada quinze dies als mossos per a facilitar les denúncies de fets de menor rellevància. Ja que com bé ha insistit l’alcalde és summament important denunciar qualsevol acte delictiu.

… per part de l’ajuntament es facilitarà un correu electrònic i un número de WhatsApp perquè els veïns puguin aportar evidències que puguin ajudar en la investigació…

És rellevant el fet que només un dels 5 actes vandàlics hagi estat denunciat, fet que dificulta la recerca.  Encara que es creu que aquest tipus d’actuació i els seus autors no tenen res a veure amb la cadena de robatoris.

Segons  les estadístiques aportades pels mossos al nostre municipi el nombre de robatoris de 2019 és inferior a les de 2018. No obstant això el 2018 es van cometre en cases aïllades o zones rurals i les de finals d’any i inicis d’aquest han augmentat en el nucli antic i s’han concentrat durant el novembre i el desembre fet que sense dubtes es conjuga per intranquil·litzar a la població.

AlforjaStark

Nota: L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans/es del poble, l’adreça electrònica seguretat@alforja.cat, i el número de WhatsApp 615866286, per tal que en tot moment es pugui informar de qualsevol sospitós/a, vehicle o bé algun incident que sigui rellevant, relacionat amb els robatoris i actes incívics (es poden adjuntar fotos, etc). Des de l’Ajuntament es transmetrà aquesta informació als Mossos d’Esquadra.

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.