Relats de l’agressió a un veí de Riudecanyes a Puigcerver

Relats de l’agressió a un veí de Riudecanyes a Puigcerver

by -
0 1249
 

Davant de possibles interpretacions, rumors o malentesos, Xarxa Sud vol donar veu al relat del jove assistent a un acte convocat per la Xarxa, que va trobar-se immers en una agressió a Puigcerver.

El passat dia 17 de setembre, al voltant de les 21 hores, aquest jove va ser agredit a l’ermita de Puigcerver. L’ermita era el punt de trobada per a dur a terme una petita caminada i un berenar reivindicatiu i pacífic que va tenir lloc entre les 18:00 i les 20:00 hores al lloc de les obres de la central eòlica que es realitzen a la partida del Vedat del Pany, als termes de Riudecols i Duesaigües i a tocar del terme d’Alforja, tot organitzat per grups ecologistes de la zona i veïns de l’entorn.

lloc-de-la-agressio-Puigcerver
El passat dia 17 de setembre, al voltant de les 21 hores, aquest jove va ser agredit a l’ermita de Puigcerver.

Acabat el berenar els assistents van anar marxant del lloc. El jove, veí de Riudecanyes, va sorprendre’s al no trobar les claus que havia deixat momentàniament dins del seu vehicle, davant l’incident va trucar el servei d’assistència, quedant-se sol mentre l’espera, vora una hora, enmig de la foscor.

El Sr. Casado va voler fer fotos a la matrícula del cotxe del jove, increpant-lo amb provocacions fins que va acabar agafant-lo pel coll

Pocs instants després d’haver arribat la grua, també ho va fer el Sr. Joaquin Casado Bruguera, promotor de les obres i propietari d’ Esbrug S.L. El Sr. Casado va voler fer fotos a la matrícula del cotxe del jove, increpant-lo amb provocacions fins que va acabar agafant-lo pel coll. L’agredit, en cap moment va voler exercir la violència. Un cop alliberat, l’agressor va seguir amb els seus intents de fotografiar, davant aquesta insistència, el jove el va instar a què pares, intentant impedir que el continues gravant amb el telèfon, tot seguit, el Sr. Joaquin Casado Bruguera va trencar-li el vidre posterior del cotxe.

agressio a puigcerver -01
… el Sr. Joaquin Casado Bruguera va trencar-li el vidre posterior del cotxe.

Quan el propietari del vehicle es va apropar a demanar explicacions, el promotor es va abalançar violentament contra el noi caient els dos a terra, continuant amb l’agressió. De sobte, un altre home, el Sr. Jordi Estaper Díaz, conegut del promotor, va aparèixer i es va afegir a la confrontació donant múltiples cops i produint diverses ferides a la víctima de l’atac. Això provocarà la trencadissa de la motxilla (que el jove portava penjada a l’esquena) i pèrdua de les seves pertinences. El desencontre acaba quan cauen damunt d’uns esbarzers. Afortunadament, el gruista del servei d’assistència va presenciar-ho tot i davant l’agressivitat, va trucar als Mossos.

De sobte, un altre home, el Sr. Jordi Estaper Díaz, conegut del promotor, va aparèixer i es va afegir a la confrontació

 

Quan semblava que tot havia passat, el Sr. Joaquin Casado Bruguera i el seu acompanyant Sr. Jordi Estaper Díaz, van pujar al seu vehicle, amb els objectes que havien caigut de la motxilla de l’agredit. El xicot va demanar-los que esperessin la patrulla dels Mossos, però ells desoeixen i després d’una forta accelerada, intenten atropellar-ho. El jove sorprès va arramblar-se sense poder evitar que el cotxe de l’agressor li raspés el peu esquerre.

agressio a puigcerver -00
El jove sorprès va arramblar-se sense poder evitar que el cotxe de l’agressor li raspés el peu esquerre.

Aquesta mateixa nit l’agredit va ser atès pel servei d’urgències de l’hospital de Sant Joan de Reus, on  fa un part de lesions. Durant el transcurs dels propers dies, la víctima interposarà denúncia per tal d’aclarir el cas davant dels tribunals. Xarxa Sud dona veu al jove perquè no només hi ha un testimoni que va veure el que aquí s’exposa, sinó que també n’hi ha que asseguren haver vist un home furgant dintre del vehicle de l’agredit, moments abans de la desaparició de les claus.

Aclarim que tots els actes que convoquem són pacífics i seguim animant a tothom a participar-hi

Des de Xarxa-Sud condemnem l’agressió i donem suport a la víctima. Aclarim que davant la violència de l’agressió hem decidit mantenir l’anonimat de l’agredit. Aclarim que tots els actes que convoquem són pacífics i seguim animant a tothom a participar-hi. Només la participació massiva i la unitat ens farà més forts.

Visca la Terra!!!

Nota de premsa de Xarxa-Sud (xarxa d’entitats en defensa del territori i del medi ambient) 22/09/2020 comunicacio@xarxasud.org