Menjar a l’Ermita de Puigcerver

Menjar a l’Ermita de Puigcerver

by -
2 6662
 

Ja és ben conegut, que el bar restaurant de l’ermita de Puigcerver es converteix cada cap de setmana en el niu d’Àguiles de molts bikers de la rodalia. Sobretot dels més intrèpids, els que deixen Reus o la costa de Salou i Cambrils ben de matí i pugen l’empinada trajectòria a la recerca d’aquestes imponents vistes … i de l’esmorzar del Carles, l’ermità des de fa ja 2 anys, que amb el seu foc de llenya encès a primera hora es disposa a esperar-los. Suposo que té molt a veure el fet que el Carles, a més a més de bon cuiner, és un experimentat ciclista de muntanya, capaç d’atreure a molts dels seus coreligionaris, gent que com ell, des d’una primera trobada es van quedar atrapats pel magnetisme de la imponent construcció que domina les nostres regions muntanyenques.

Però actualment l’ermita no és una destinació exclusiva de ciclistes, hi ha molta gent que arriba amb cotxe per des d’aquí iniciar alguna de les moltes interessants rutes a peu que s’ofereixen. També hi ha qui decideix aparcar al coll d’Alforja i recórrer a peu els 7 km que en separen. I per descomptat, la qual cosa és més recomanable, els que deixen el cotxe a Alforja i recorren el Camí de les Creus utilitzat des de sempre pels pelegrins que acudeixen a rendir culte a la Mare de Déu, el mateix que va donar origen a la llegenda de la troballa de la Verge en la soca d’una servera pel 1200 i escaig, gairebé res.

De qualsevol manera sempre trobarem la recompensa de la cuina del Carles i la Lourdes,  els quals pel tracte i l’amabilitat que ofereixen als visitants ja s’han guanyat l’estima i l’amistat de tots els que visiten l’ermita. La sala-menjador és un càlid i acollidor espai d’aproximadament 5 m d’ample per 25 m de llarg, situat a les antigues quadres de l’ermita amb capacitat per 60 – 65 persones. La cuina del Carles no està amagada, la tindràs enfront teu, just entrar, això no és comú trobar-ho, com tampoc és comú que cap dels seus plats siguin precuinats, incloses les patates fregides. Això sumat a una cuidada selecció de productes de proximitat adquirits sobretot de la nostra pròpia comarca, entre els quals no poden faltar el vi i l’oli d’Alforja i per suposat les carns i els embotits Bondria, tots ells faran que resultis més que satisfet si et decideixes a provar els seus plats. Podràs trobar lo més típic de la cuina catalana, senzilla i casolana però sempre oberta als detalls innovadors. Destaquen els arrossos, el fricandó (8,50€) el conill amb bolets (8,50€), l’escudella amb carn d’olla (7,50€) i la llonganissa amb fesols (5,50€) Tot i que el més demanat són llesques torrades, amb escalivada (3-5€), i plats combinats amb ou ferrat, patates, llonganissa i carn a la brasa (6-8€). Els postres més sol·licitats són el coc casolà de la Lourdes (2,50€) i les maduixes amb nata (3,50€). El servei no és lent, compleixen amb el què prometen, si et diuen una hora, això és el que es triguen a elaborar un plat de conill amb bolets per exemple, temps que si vols pots aprofitar per a arribar-te caminant a la Miranda i apreciar les panoràmiques.

carles-ermita

Cal assenyalar que el lloc per la mateixa disposició de les taules és ideal per a banquets, dinars de grup, d’empresa o familiar. Fins al moment ja són 3 els casaments celebrats aquí i ja hi ha dues reserves per aquest any. Aquest tipus d’esdeveniment es beneficien de tenir a la seva disposició tan reconeguda capella per a la cerimònia i per descomptat l’entorn amb unes vistes privilegiades. Si hagués d’assenyalar algun aspecte negatiu, seria la incomoditat per la falta d’espai a la cuina, i el fet que la pica de rentar plats queda molt a la vista del públic.  Sobre aquesta qüestió el Carles ens comenta que les actuals instal·lacions responen a un esquema antic, que no van tenir encompte l’actual afluència de visitants. Ja s’estan plantejant resoldre molt aviat aquesta situació desplaçant aquestes activitats a un espai fora de la vista i augmentant les dimensions de l’àrea de treball i magatzem.

Sense dubtes aquest és un bon moment per conèixer l’ermita de Puigcerver i la seva història. L’entorn no podria ser millor, per un costat la vall d’Alforja i per l’altra la vall de Cortiella, un territori prioratí que destaca per les seves vinyes, els seus vestigis miners i antigues masades abandonades i per descomptat la cuina del Carles i la Lourdes no et defraudaran.

Horari: Divendres: de 18 h a 20 h Dissabtes, Diumenges i festius: de 9h a les 18 h
Per altres horaris consultar
Tel. Contacte: 696 464 990 – 629 358 982 Facebook

 

2 COMMENTS

Leave a Reply