Mare de Déu de la Riera. Les Borges del Camp

Mare de Déu de la Riera. Les Borges del Camp

by -
1 5356
 

Fotos: Rogelio Portal

La processó al santuari de la Mare de Déu de la Riera de Les Borges del Camp

La processó de borgencs i comarcans es trasllada al santuari de la Mare de Déu de la Riera, a uns 800 metres de la vila, on recollirà la celestial patrona. El seguici s’atansa lentament a l’ermita tot resant el rosari.
Arribats al santuari, després del cant de la “Salve” gregoriana pel cor parroquial, s’inicia la tornada.

La Mare de Déu, que ocupa el seu tabernacle adornat amb una preciosa toia de flors, comença la seva lenta davallada mentre els fidels canten cants litúrgics i el ball de diables, amb la seva peculiar indumentària, precedint tot el seguici, amb les maces enlairades i les carretilles a punt, els hi calen foc i l’espectacle esdevé impressionant.

Pel que fa al Ball de Diables, els diables amb les seves carretilles han sortit amb regularitat per la Festa Major des de la dècada de 1880, tot i que hi ha referències anteriors. Aquesta és una de les poques mostres vives de l’antiga manera de fer el ball de diables al Baix Camp i n’és considerada el màxim exponent de la comarca.

 

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.

1 COMMENT

Leave a Reply