Les últimes fotos del Jordi Olivé Salvadó

Les últimes fotos del Jordi Olivé Salvadó

by -
0 3800
 

De vegades els últims anys de vida són els més productius d’un creador i això també es va complir en la figura d’un dels grans artistes del nostre poble el Jordi Olivé Salvadó. La mort el va sorprendre sense esperar-la, causada per un fet fortuït que podia no haver ocorregut. El va sorprendre treballant i pel que sabem ho feia més intensament que mai.

L’Anna qui es va quedar al costat del seu llit moltes de les nits que va romandre hospitalitzat, m’explica que es despertava sobresaltat demanant tornar a casa per acabar una de les composicions musicals en la qual estava treballant. Expliquen també que el metge coneixent l’estat en què es trobava ja no sabia que respondre a la seva pregunta. Quan tornaré a casa doctor?… és que tinc feines importants per acabar.

Molts sabíem que estava component més que mai, com a mínim hi ha 4 partitures inacabades en el seu ordinador personal. Utilitzava un programari de composició musical que li facilitava el treball, al Jordi les noves tecnologies se li donaven bé.

Però no solament la seva activitat creativa musical s’incrementava amb els anys, la fotografia, l’art pel qual és reconegut com un dels millors fotògrafs de la dècada 50 i 60 a Espanya, també començava a cridar novament la seva atenció després de gairebé 50 anys d’inactivitat.

Per descomptat ja no amb la seva vella Rolleiflex, ara usava una reflex digital amb la qual començava a sentir-se molt a gust. Com li ocorre a tota persona de talent, les noves tecnologies no fan més que obrir noves portes. Encara recordo quan me la va mostrar orgullós, també em va ensenyar algunes fotos retocades en Photoshop. Estava aprenent i ja havia donat els seus primers passos amb el programa d’edició i volia saber la meva opinió.

Jo li vaig contestar sense dubtar-ho: em sembla una idea genial Jordi endavant! ja pots comptar amb la meva ajuda. Clar que hauria pogut dir-li que en el seu cas aquells efectes i filtres no eren necessaris. Que només són modes passatgeres, que no aportan molt i en gran mesura no estan ben vistos. Però vaig pensar que ell mateix se n’adonaria al seu moment, lo que realment importava eren les seves ganes de sortir amb la càmera i això era molt positiu per a tots.

Sabem que estaria encantat amb la idea de mostrar-vos, a tots, les seves últimes fotos, espero que les gaudiu.

 

Rogelio Portal

 

 
Rogelio Portal
Llicenciat en Disseny Gràfic en 1996 en l'Institut Superior de Disseny de l'Havana (ISDI). Desenvolupa la seva labor per a multitud de clients, tant en l'àmbit de la fotografia com en el del disseny a través del seu estudi Assumptes de Disseny. Des del 2006 viu a Alforja.

NO COMMENTS

Leave a Reply