Josep Salvadó Jassans: la forma viva. (Selecció de dibuixos Ateneu Cultural)

Josep Salvadó Jassans: la forma viva. (Selecció de dibuixos Ateneu Cultural)

by -
0 4885
 

Exposició de dibuixos de Josep Jassans (Selecció de dibuixos a l’Ateneu Cultural Josep Taverna) Aquesta exposició de dibuixos dóna el tret de sortida a l’Any Jassans: un any dedicat a commemorar la vàlua de la seva obra amb motiu del 10è aniversari del seu traspàs.

LA FORMA VIVA

Fa 10 anys que Jassans, el Pep, no ens regala savis consells ni ens fa suggeriments enriquidors i tanmateix el mestratge persisteix, l’exigència i el compromís per transmetre i dipositar el seu saber continuen sent realitat, una realitat sense paraules, com l’art.

Tots hem estat testimonis de la vàlua personal de Josep Salvadó Jassans, manifestada en el coneixement i la generositat. Impulsor apassionat d’incomptables esdeveniments culturals. Sabem i valorem el notable prestigi artístic adquirit a base d’exigència i perseverança. Som també conscients i ho celebrem, que mai va desconnectar del poble ni va desestimar la vinculació amb aquest, nostre, seu, racó de món.

escultor-jassans-alforja

Arrelat a la terra, amb afecte i devoció. Des dels finestrals generosos, al recer de la nova casa lluminosa.. el teló de fons dels colls, els relleus de cap al tard, els colors del migdia, quin deliri: el roig, l’ocre i el blau i el gris del vent que porta alenades de vida i de misteri. Jassans estableix vincles amb el paisatge, el que batega ordenat pels conreus i respira en el boscatge.

És aquí, a Alforja, entre nosaltres, on l’escultor Jassans es mesura, es coneix a si mateix i es manifesta, en la plenitud i en la humilitat.

 

S’identifica en la manera de ser i pensar del veïnat i ressegueix els camins antics que condueixen als orígens. És aquí, a Alforja, entre nosaltres, on l’escultor Jassans es mesura, es coneix a si mateix i es manifesta, en la plenitud i en la humilitat. Tradició, cultura, sensibilitat, bellesa i llibertat fonamenten el seu art. Mitjançant la veritat de la figura, plasma l’emoció, la puresa, la vida que es manifesta en la forma. “La forma viva”.

 Selecció Ateneu Cultural

El caràcter d’aquesta exposició no el marquen ni el compromís ni l’oficialitat. Ens ha mogut el record, l’emotivitat, la proximitat i perquè no l’espontaneïtat i la immediatesa de trobar-nos entorn dels seus dibuixos. L’important nombre de peces reunides són demostració de l’interès que l’obra de Josep Salvadó Jassans ha desvetllat en tots nosaltres.

Isabel Saludes

 
Altres Autors
Gairebé qualsevol persona pot publicar gairebé qualsevol contingut en la nostra revista si, tracta un tema d’interès per a Alforja i zones limítrofes. Alforja Stark no és responsable de les opinions recollides en els continguts ni expressades pels respectius autors o participants d’aquest lloc web.

NO COMMENTS

Leave a Reply