Llum verda a l’inici de les obres de la central eòlica d’El...

Llum verda a l’inici de les obres de la central eòlica d’El Vedat del Pany a prop de l’ermita de Puigcerver

by -
0 2811
 

L’Ajuntament de Riudecols ha donat llum verda a l’inici de les obres de la central eòlica d’El Vedat del Pany i, com a resposta, Xarxa Sud promou una acció conjunta de les entitats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’agrupació rebutja el model que promou el decret d’energies renovables de la Generalitat i proposa un “model alternatiu adaptat el territori“, que sigui “respectuós amb el paisatge, amb instal·lacions més petites distribuïdes segons el consum amb l’objectiu d’abastir territoris propers.

El Vedat del Pany-02

La construcció de centrals eòliques com la del Vedat del Pany porta associat “moviments de terres, desforestació, degradació d’ecosistemes i desgast del paisatge“. A més, amb el nou decret de la Generalitat de l’any 2019 els beneficis van a grans companyies i “tan sols un 3,4% del rendiment reverteix a la zona i aquesta queda exclosa en la presa de decisions”.

El Vedat del Pany-00

L’energia, apunta el col·lectiu, és un “bé necessari i cal promoure l’equilibri entre la producció energètica renovable, el consum responsable, la protecció dels recursos naturals i el món rural, per assolir el repte d’un desenvolupament sostenible”.

Xarxa Sud prepara una acció de rebuig per la construcció de la central eòlica del Vedat del Pany

El Vedat del Pany-04

 

Ahir, el GEPEC i diverses plataformes ens vam reunir telemàticament amb el conseller Damià Calvet per mostrar la nostra oposició al nombre desproporcionat de projectes eòlics i fotovoltaics que hi ha al nostre territori. Seguim 100% a favor de les energies renovables, sempre que siguin a prop dels nuclis de consum, se n’eviti l’especulació i concentració, i no posin en perill els nostres ecosistemes.

Xarxa Sud

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.