L’Any Jassans. (Selecció de dibuixos Casa de Cultura)

L’Any Jassans. (Selecció de dibuixos Casa de Cultura)

by -
0 4333
 

Exposició de dibuixos de l’escultor Jassans (Selecció de la Casa de Cultura) Aquesta exposició dóna el tret de sortida a l’Any Jassans: un any dedicat a commemorar la vàlua de la seva obra amb motiu del 10è aniversari del seu traspàs.

Jassans fou un artista irrepetible, un artista gran que va saber transmetre el seu amor per la forma, per l’escultura a tots els que vam tenir la sort de formar-nos amb ell a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Va saber encomanar-nos de manera especial un amor pel món clàssic, però també l’amor que sentia a la seva terra, al seu poble, perquè Jassans portava anualment a l’Alforja un pelegrinatge de joves des de Barcelona, fent-nos sentir una familiarialitat ben especial amb la seva població natal.

L’Any Jassans: un any dedicat a commemorar la vàlua de la seva obra amb motiu del 10è aniversari del seu traspàs.

Jassans va ser principalment un mestre: el mestre. A la Facultat hi havia molts professors, però un sol de mestre: en Jassans. Des de fa més d’un any, juntament amb l’Adrià Arnau, que està fent una tesi doctoral sobre l’artista, estem preparant una exposició que vol recollir mitjançant una selecció d’escultures, pintures i dibuixos, el llegat de l’obra de Jassans i, molt especialment la seva aproximació a un concepte vivent i gens acadèmic del clàssic, gràcies sobretot al recolzament de la família Jassans que generosament ha permès l’exposició de moltes obres que formen part de la seva col·lecció particular i a d’altres persones que han cedit les seves obres, com ara per a aquesta exposició de dibuixos d’avui.

Selecció de dibuixos Casa de Cultura

Aquest amor pel món clàssic, i pel llegat espiritual i transcendent de la bellesa, quedarà aplegat sota el títol de “J.S. Jassans, la Grècia imaginada” que s’obrirà la tardor al Museu de Montserrat, per viatjar a Barcelona, al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) i finalitzar al Museu Déu del Vendrell, on la seva obra és sempre present.

Això doncs, confiem que ens pugueu acompanyar al llarg d’aquest periple per tal de disfrutar de les obres d’aquest escultor excepcional.

 
Jorge Egea
Sculptor and Researcher
INSTITUT CATALÀ PER A LA RECERCA EN ESCULTURA
CATALAN INSTITUTE FOR RESEARCH IN SCULPTURE
www.icre.cat

 
Altres Autors
Gairebé qualsevol persona pot publicar gairebé qualsevol contingut en la nostra revista si, tracta un tema d’interès per a Alforja i zones limítrofes. Alforja Stark no és responsable de les opinions recollides en els continguts ni expressades pels respectius autors o participants d’aquest lloc web.

NO COMMENTS

Leave a Reply