Embotits Bon Dria: nova línia de producció amb etiqueta d’Alforja

Embotits Bon Dria: nova línia de producció amb etiqueta d’Alforja

by -
0 696
 

La fàbrica de carn i embotits Bon Dria d’Alforja ha engegat una nova línia de producció amb etiqueta que inclou una imatge del poble recognoscible pel seu singular campanar. Amb el nou envàs pretenen explotar el seu ja reconegut prestigi com a productor local i fer-se un lloc en els supermercats de tot Tarragona. Les actuals vendes del seu producte estrella: la llonganissa, ja sobrepassen els  2.000 quilos a la setmana sent la xarxa de botigues de Reus Bonet i Fills els seus principals punts de venda. Ara el repte d’aquesta empresa familiar és anar introduint els seus productes, totalment artesanals, a grans superfícies incloent també la resta de Catalunya.

Embotits Artesanals d'Alforja01
Els propietaris van invertir en maquinària per envasar i etiquetar els seus productes, amb la imatge d’Alforja com a reclam i senyal de qualitat.

Els primers passos ja estan donant resultats, però aquesta nissaga de xarcuters té clar que la clau del negoci radica en no deixar perdre l’essència artesana dels seus orígens, quan van començar com una petita botiga de carn al bell mig del poble. Actualment factura 1,2 milions. De petita botiga de carn a una fàbrica que subministra setmanalment embotits artesans a supermercats, com Caprabo, Coaliment i en una secció de ‘delicatessen’ de la cadena El Corte Inglés, amb molt bona acollida.

“La mateixa llonganissa que trobem avui té el mateix gust que trenta anys enrere”

Embotits Artesanals d'Alforja02
“La mateixa llonganissa que trobem avui té el mateix gust que trenta anys enrere”

Els propietaris van invertir en maquinària per envasar i etiquetar els seus productes, amb la imatge d’Alforja com a reclam i senyal de qualitat. Si bé el 70% encara es distribueix a granel, l’envasat ja suposa un 30% de la producció total. “Aquest 30% envasat és el que demana el mercat avui en dia”, explica Uwe Von Riegen Bäder, en una entrevista a l’ACN. Amb arrels alemanyes, Uwe i els seus dos germans dirigeixen la fàbrica Bon Dria. És una empresa familiar que va començar a Alforja com una botiga de carn de porc amb obrador que va obrir la seva besàvia a la plaça del Mercadal.

El negoci va anar creixent amb l’adquisició d’una cambra frigorífica i als anys 70 es va expandir amb una fàbrica, dins del poble. Disposen d’una finca de 1.000 metres quadrats en un carrer costerut on les seves furgonetes se les han d’enginyar per poder-hi aparcar i carregar gènere. Hi treballen 14 persones. “En desaparèixer el productor petit, nosaltres apostem per continuar fent el mateix producte, amb la mateixa tradició que donava el xarcuter d’abans, i captem la clientela que busca aquest tipus de producte”, diu Uwe.

“En desaparèixer el productor petit, nosaltres apostem per continuar fent el mateix producte, amb la mateixa tradició que donava el xarcuter d’abans, i captem la clientela que busca aquest tipus de producte”

Embotits Artesanals d'Alforja03
En desaparèixer el productor petit, nosaltres apostem per continuar fent el mateix producte, amb la mateixa tradició que donava el xarcuter d’abans …
 

No ens interessa canviar la nostra manera de fer, preferim donar una qualitat i continuar donant el mateix servei als nostres clients …

Els propietaris de la fàbrica, que s’abasteixen de carn provinent d’escorxadors catalans, destaquen que la tradició és el seu tret diferencial. “La mateixa llonganissa que trobem avui té el mateix gust que trenta anys enrere”, assegura. El 90% dels seus productes es venen al Baix Camp, i la resta es distribueix entre Barcelona i Sant Cugat. Les vendes per la web, ara per ara, són mínimes. “Treballem molt el boca a boca i a la zona de Tarragona som molt coneguts”, afegeix. Fer-se un lloc en els distribuïdors de supermercats els podria incrementar les vendes un 20% o 30%. Però tampoc volen estar lligats de mans i peus. “No ens interessa canviar la nostra manera de fer, preferim donar una qualitat i continuar donant el mateix servei als nostres clients que no pas emborratxar-nos d’èxit per una cadena de distribució que després et mantingui esclavitzat, aquesta és la nostra filosofia”, conclou.

ACN