L’Home dels Nassos 2014

L’Home dels Nassos 2014

by -
0 2565
 

Encara que em passaré uns dies tancat a la garjola d’Andorra, per un petits temes fiscals sense importància, us faig arribar igualment el meu testament.

Bona nit, alforgencs!! Bona nit, alforgenques!!

La nostra nàpia, que ja coneixeu, enguany està una mica despistada.
No sap segur si ha d’anar a una Via Catalana o a un míting de Podemos, si ha de fer la be baixa o la ela geminada o, calla, deu haver d’anar a auto-inculpar-se!!
Val a dir que trobar un Boeing 747 incrustat a Sant Antoni no m’ha ajudat a centrar-me. No m’estranya que el pobre pilot hagi confós els llums de camí de Sant Antoni amb la pista d’aterratge de l’aeroport de Reus!! I l’estrany és que no hagi acabat dins del menjador de la torre il·luminada de cal MiXiqué i la Sacallona, amb tant colorido!

Però què us deia la Gran Nàpia de l’Home dels Nassos? Ah, sí, ja se’n recorda: us ha de desitjar un bon 2015 i per això us deixa el següent testament:

** Deixo 32 passatges de barco, 53 bitllets d’ave i 15 vols xàrters pagats, amb les corresponents bosses del Corte Inglés plenes de bitllets de 500 euros perquè les colles del nostre poble facin camí cap a Andorra seguint la via marcada pel nostre líder espiritual.
Qui és aquest líder?
Lu Pujol.
Ja… Però quin Pujol? El pare, l’Oriol, l’Oleguer….?

Ara que tindrem denominació
d’Alforja i rodalies
poseu-hi altres virgueries
i que les beneeixi el senyor rector.

** Deixem a les Dones Desenfeinades un llibre de cuina que inclogui almenys 52 receptes perquè l’any que ve puguem fer una fira gastronòmica cada setmana. El Nostre Nas aconsella fer la Fira del Mandongo, la Fira de l’Escudella, la Fira de la Sopa de Sobre i la Fira de l’Ou Caragolat. Poso com a condició addicional i obligatòria que l’Ajuntament pagui la fiança de la Pantoja i que, a canvi, la faci cantar a les 52 fires, perquè siguin unes fires gastronòmiques amb molt salero.. Ara que hi penso, però, amb els 30.000 euros de l’ala que ha costat el Pataco d’enguany també podrien haver fet ressuscitar a l’Elvis!!!
** Donant tombs encara amb lu Pataco, aquest Home dels Nassos deixa 42 miracles, 7 il·luminacions, 3 aparicions divines i una dotzena d’estigmes perquè es procedeixi immediatament, després d’aprovar-ho al Ple, a la solemne beatificació d’en Rogelio Portal.

 

** La Nostra Gran Nàpia deixa també 1714 figurants, 376 maniquins, 459 espantaocells decorats i 15 diorames 3D al nostre benvolgut ajuntament perquè els actes de la Festa Major d’aquest 2015 siguin molt més concorreguts i lluïts i puguem omplir el ball de Sant Miquel de gom a gom d’una punyetera vegada.

** Deixem a la xurreria d’Alforja una escopeta de cartutxos de sal i la munició necessària perquè pugui espantar el bé de déu de pájaros i fauna nocturna de la vil·la que, amb tants tancaments de bars, li faran cap al local com les mosques a la mel.

** Deixem a Alforja per la independència 1069 metres de seda de color groc i un cursillo de decoració perquè, de cara a la consulta de l’any vinent, Alforja quedi maquet i no sembli un mostrari de làtex a l’aire lliure.

** Deixem a l’Ateneu una casa encara més gran que la que tenen perquè sabem del cert que, quatre coses que hi fan, i encara se’ls hi acoplen!!

**Deixo 1000 quilos de pintures variades, 3 jocs de pinzells gruixuts i prims, 2 davantals, 4 draps nets i una escala de pintor al Jaume Queralt perquè pinti Sants Jordis, Ecce Homos i Nostra Damus a totes les parades del bus d’Alforja. A totes?? Sí, a totes!!!
I al Jac Queralt, què li deixem? No li deixem res.

** L’Home dels Nassos deixa a l’AMPA de l’escola d’ Alforja un gratacel de 7 plantes a construir al pati de l’escola, que serà distribuït i ocupat de la següent manera:
1a planta: la peixateria
2a planta: el club de Cannabis Local
3a planta: l’ermita de Sant Antoni
4a planta: uns Banys Turcs
5a planta: l’escola de Dansa d’Alforja
6a planta. el quartet de la llenya
7a planta: l’escola d’Alforja, la llar d’infants, el menjador de l’escola, l’oficina de Correus, el dispensari i tres despatxos extra per a les entitats del poble.

Com que les escoles velles quedaran disponibles després d’aquesta reubicació, s’hi podrà instal·lar la xurreria d’Alforja. Els nens, que vinguin anats al pati des de casa!

L’Ébola versió Gonçal
s’escampa per les botigues
si les cames et fan figa,
fes via cap a l’hospital!!

** L’Home dels Nassos deixa al xiquet del Constància, el nostre estimat Pisco, una boda tal com Déu mana a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel d’Alforja, amb tres escolanets de primera: el Santi Bausà, el Moragues i el Ramon González, i una lluna de mel amb tot inclòs a disfrutar al Mas del Capgros!

Igual que el petit Nicolàs
aquí tenim al gran Sentís,
que anava per escarràs,
i es fotrà tot el pastís!!

A títol personal, la Gran Nàpia de l’Home dels Nassos deixa:
** A Mossèn Àguila una agència de viatges, especialitzada en viatges espirituals de gran altura, a Jerusalem, a Roma i a la Cova de l’Aleu i a les Olles.
** Deixem al Kalikatres 4 quilos de loció contra l’acné, que li deu haver rebrotat amb fúria després de la revifalla d’activitats que ha tingut enguany.
** Al Roger de la Coral, un pardal.
**Al Santi Bausà, un bitllet per anar a l’Aleixar.
** A la Monic, un boli bic.

** Al Casi de l’Ajuntament, un clon per poder ser ommipresent.
** Al Joan Aspirino Mallafré, 10 sudokus per passar el temps més bé.
** A la Sílvia del Flanxo, un noi amb un bon ganxo.
** A l’Elsa de l’Arcoiris, autobusos plens de guiris.

I per acabar, una endevinalla!
Una capseta de vidre blanca que s’obre i no es tanca amb una Boleta a dins. Què és?
La Jungla de Cristal del Gari!!!

l’Home dels Nassos.

 
L'Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies queden perquè s'acabi l'any. Només se'l pot veure, però, el trenta-u de desembre o cap d'any.

SIMILAR ARTICLES

0 1001

0 1007

0 1084

0 2048

NO COMMENTS

Leave a Reply