Diana Salvadó d’ Alforja número 2 de la llista del PSC al...

Diana Salvadó d’ Alforja número 2 de la llista del PSC al Congrés de Diputats

by -
0 3906
 

Una alforgenca amb possibilitats reals d’ocupar un escó al congrés dels diputats. Diana Salvadó la número dos de la llista del PSC per Tarragona el pot aconseguir si s’obtenen el mateix número d’escons (i vots) que les passades eleccions. Seria la primera vegada a la història que passaria una cosa d’aquesta magnitud, considerem oportú reproduir una entrevista publicada i difosa recentment per l’esmentada formació.

Diana Salvadó regidora a l’Ajuntament d’Alforja

Diana Salvadó (Alforja, 1966) és regidora a l’Ajuntament d’Alforja i es presenta en el número 2 de la llista del PSC al Congrés de Diputats a les pròximes eleccions generals del 20D.

Per què una veïna d’Alforja es presenta a les eleccions per a ser elegida diputada a Madrid?

Penso que el futur dels veïns i veïnes del meu poble, així com el futur del conjunt de persones d’aquest país, passa pel resultat de les eleccions del 20 de desembre perquè hi ha una opció clara de canvi, representada pels socialistes, enfront de l’immobilisme i les retallades de Rajoy i el PP. Quan els companys i companyes del partit em van proposar com a candidata, vaig veure clar que no podia deixar passar l’oportunitat de participar directament en aquest projecte i fer tot el possible perquè aquest canvi tan necessari es produeixi.

 De totes maneres, no creu que, tal com es diu col·loquialment, tot el peix està venut i que és igual qui guanyi perquè tot seguirà igual?

En absolut. És igual un Govern de la dreta que un de progressista? Els nostres fills, i els joves en general, tenen una expectativa de futur incerta, els treballadors que poden mantenir la seva feina cobren sous miserables amb condicions de treball a la baixa, els pensionistes pateixen retallades i copagaments, els aturats veuen reduïdes les prestacions i les polítiques d’ocupació. No hi ha col·lectius que no hagin patit, en alguna mesura, retallades injustes i fora de lloc. El govern del PP ha estat implacable amb tota aquesta gent mentre mostrava una generositat inaudita amb els poderosos i els corruptes. Cal acabar amb aquesta impunitat dels poderosos de sempre, afavorida pels governs de dretes, i el canvi real tan sols el podem garantir els socialistes.

 

Quines són les seves principals propostes per a les comarques tarragonines?

La nostra prioritat número 1, la nostra autèntica obsessió, és generar ocupació i nous llocs de treball. Malgrat la retòrica triomfalista del PP, en aquests moments l’atur registrat a la nostra província frega les 70.000 persones, un percentatge superior al 20%. Molts sectors emergents com la logística, l’economia verda o el sector agroalimentari, tan propi del nostre poble i de la nostra comarca, són sectors capaços de generar llocs de treball, de qualitat i al nostre territori, i cal potenciar-los.

Deixen, per tant, en segon terme el debat independentista que monopolitza la vida política catalana des de fa anys?

No, de cap manera. Però hem de recuperar el diàleg, la negociació i el pacte i els que s’han dedicat a trencar els ponts, a una banda i l’altra, no sembla que estiguin en condicions de millorar la situació actual. No volem defugir el debat, al contrari, volem resoldre el conflicte però estem convençuts que només ho podrem fer a partir d’uns altres interlocutors que siguin capaços d’emprendre les reformes constitucionals i estructurals necessàries, tant respecte als temes territorials com al reconeixement dels drets bàsics i de millora de la nostra qualitat democràtica.

Finalment, per què els veïns d’Alforja han de votar la seva candidatura?

Els nostres dos governs de dretes sembla que no hagin governat durant aquests anys però sí que ho han fet, i molt, i pel camí hem perdut qualitat de vida i drets i oportunitats que havíem tardat anys a aconseguir. Donar suport als socialistes vol dir recolzar la política que té com a objectiu les persones i que es marca com a prioritat la lluita contra les desigualtats de tota mena i a favor de la justícia social. Cal tenir-ho clar el proper 20 de desembre perquè ens hi juguem molt!

 
Altres Autors
Gairebé qualsevol persona pot publicar gairebé qualsevol contingut en la nostra revista si, tracta un tema d’interès per a Alforja i zones limítrofes. Alforja Stark no és responsable de les opinions recollides en els continguts ni expressades pels respectius autors o participants d’aquest lloc web.

NO COMMENTS

Leave a Reply