Com presentar al·legacions a Los Crosos 3

Com presentar al·legacions a Los Crosos 3

by -
0 781
Ara tornem a ser al mateix lloc, la pedrera dels Crossos demana una ampliació brutal de dimensions mai vistes, passaríem a viure pràcticament a dins l'explotació.
 

L’empresa Cuarcitas del Mediterraneo, SA (CUMESA) – SORIGUE ha presentat una sol·licitud de permís d’investigació minera “Los Crosos 3” que s’ha posat a informació pública, la qual afecta de forma significativa el paissatge dels cingles roig i blanc i el perfil de la serralada, diversos jaciments arqueològics i paleontològics i a l’Espai Natural Protegit i Xarxa Natura 2000 de les Muntanyes de Prades dels termes municipals d’Alforja i d’Arbolí.

Atesa la situació generada per la pandèmia del coronavirus i les recomanacions i obligacions establertes per les autoritats públiques al respecte, hem suspès la xerrada informativa prevista per avui, no obstant, arran de la reunió d’ahir al vespre a l’Ateneu amb les entitats i ajuntaments d’Alforja i d’Arbolí, el Consell Directiu de l’Ateneu hem dissenyat una campanya telemàtica per fer, d’una banda, difusió de les al·legacions presentades per l’Ateneu i, de l’altra, convidant tothom a títol personal i, en representació de les entitats i/o institucions, que s’hi vulguin adherir.

Us adjuntem aquí tant les al·legacions presentades per l’Ateneu com un tutorial sobre com presentar a títol personal o en representació d’una entitat l’adhesió a les al·legacions presentades per l’Ateneu. Com podreu comprovar, es poden presentar telemàticament a la Generalitat de Catalunya tant si teniu signatura digital com si no en teniu.

Fins el 2 d’abril

La suspensió de terminis administratius del Real Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, estableix que es suspenen termes i s’interroumpen els terminis per a la tramitació dels procedimients de les entitats del sector públic. Això vol dir que, per ara, el termini de les al·legacions contra la sol·licitud del permís d’investigació “Los Crosos 3” que s’acabava el dijous 19 de març, ara ja s’acaba el 2 d’abril.

Com presentar al·legacions a Los Crosos 3

Entreu a l’enllaç següent:

Presentar la petició >>>>

Aquí haureu de triar clicant, en funció de si teniu o no signatura electrònica, presentar sense o amb signatura electrònica. S’obrirà, en funció del que hàgiu triat, una de les següents pantalles:

Captura-1

 

Heu de descarregar-vos-en el formulari.

Captura-2

Una vegada descarregat el formulari, l’heu d’omplir amb les vostres dades (heu de marcar primer si ho presenteu com a persona física o com a jurídica amb el seu representant), validar i desar seguint les següents indicacions:

A la pàgina 2 del formulari de la petició genèrica heu de posar al Motiu de la petició, en cadascun dels apartats assenyalats, els següents textos:

Assumpte

Informació pública de la sol•licitud de permís d’investigació minera número d’expedient 10.346 anomenats “Los Crosos 3” – BOE número 44 de 20/02/2020

Exposo

Que havent estat posat a informació pública mitjançant anuncis als butlletins oficials la sol•licitud de permís d’investigació minera número d’expedient 10.346 anomenats “Los Crosos 3” he decidit presentar-hi al•legacions.

Que m’adhereixo i em faig meves les al•legacions presentades per l’Ateneu Cultural Josep Taverna a l’assumpte de referència, número de registre 9015-250818/2020 de data 13/03/2020.

Sol•licito

Que es tinguin per presentades en temps i forma les meves al•legacions (adhesió a les presentades per l’Ateneu Cultural Josep Taverna) respecte la sol•licitud de permís d’investigació minera número d’expedient 10.346 anomenats “Los Crosos 3” i que, per tant, se’m consideri part interessada en aquest expedient.

En el cas de que ompliu el formulari com a representant d’una persona jurídica heu de canviar a l’exposo i al sol•licito per:

Exposo

Que havent estat posat a informació pública mitjançant anuncis als butlletins oficials la sol•licitud de permís d’investigació minera número d’expedient 10.346 anomenats “Los Crosos 3” l’entitat que represento ha decidit presentar-hi al•legacions.

Que ens adherim i ens femnostres les al•legacions presentades per l’Ateneu Cultural Josep Taverna a l’assumpte de referència, número de registre 9015-250818/2020 de data 13/03/2020.

Sol•licito

Que es tinguin per presentades en temps i forma les nostres al•legacions (adhesió a les presentades per l’Ateneu Cultural Josep Taverna) respecte la sol•licitud de permís d’investigació minera número d’expedient 10.346 anomenats “Los Crosos 3” i que, per tant, se’ns consideri part interessada en aquest expedient.

A la mateixa pàgina 2 del formulari de la petició genèrica heu de seleccionar a On va adreçada de la petició, en cadascun dels desplegables assenyalats, els següents:

Departament

Departament d’Empresa i Coneixement

Tema

Indústria i energia

Subtema

Mines

A la pàgina 3 del formulari seleccioneu a Avisos que voleu rebre els avisos per correu electrònic i per telèfon mòbil.

Una vegada omplerts, almenys tots els camps obligatoris, cal marcar que s’accepten les condicions, validar-lo i desar-lo al vostre ordinador.

Passeu clicant a la pantalla de la web “3 Enviar a tramitar i acusament de rebuda”

Finalment trieu el fitxer desat al vostre ordinador que heu omplert i envieu-lo.

Una vegada enviat (triga una estona a carregar-ho) rebreu l’avís de que el formulari s’ha enviat correctament i us indicarà:

  • El “Codi del tràmit (ID):”
  • El “Número de registre:”
  • La “Data de registre:”

En aquesta mateixa pantalla us apareix “Descarregueu l’acusament de rebuda”, heu de clicar-ho i guardar-vos el pdf que es descarrega.

Amb el codi del tràmit podreu consultar l’estat de la vostra sol·licitud d’al·legacions.

Rebreu al correu electrònic que heu indicat un correu de la Generalitat de Catalunya comunicant-vos que han rebut correctament la vostra sol·licitud i de nou us indicarà el vostre codi de tràmit.

JA ESTÀ!

US HEU OPOSAT AL PERMÍS SOL·LICITAT PER A “LOS CROSOS 3”

MOLTES GRÀCIES – Ateneo Cultural Josep Taverna

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.