Com plantar un arbre (Descàrrega el manual)

Com plantar un arbre (Descàrrega el manual)

by -
0 355
 

És molt important triar bé l’espècie d’arbre que volem plantar en funció del lloc. Si volem que el nostre arbre estigui sa haurem de tenir en compte els seus requeriments. No tots els arbres creixen en qualsevol lloc, cada espècie té les seves preferències i necessitats. Alguns arbres es desenvolupen millor en llocs freds i humits, uns altres prefereixen els enclavaments més assolellats i secs, etc.

Manual Cómo plantar un árbol1

El tipus de sòl també és un altre factor important. Els sòls poden ser més o menys àcids o bàsics depenent de la mena de substrat, calcària, quarsita, argila, torba, etc. També és important la textura, si el sòl és més o menys arenós o compacte, i la quantitat i tipus de nutrients que pugui haver-hi i la seva disponibilitat per a la planta.

Manual Cómo plantar un árbol2

D’altra banda haurem de tenir en compte la influència de l’arbre en l’entorn i les possibles conseqüències quan aquest creixi. Cada espècie creix d’una manera i necessita el seu espai i les seves cures (poda, reg, etc.). Per exemple: no hauríem de plantar arbres entre el sol i una horta perquè quan creixin donaran ombra no desitjada. Tampoc seria recomanable plantar arbres molt prop de canonades enterrades o desguassos, ja que en un futur les arrels podrien trencar-los. Alguns arbres poden arribar a créixer molt en altura i les seves branques poden afectar teulades o fins i tot en dies de fort vent trencar-se i caure damunt d’alguna construcció. Tampoc seria recomanable plantar espècies tòxiques per a l’home en llocs amb presència habitual de nens petits, com per exemple els teixos o els grèvols en un col·legi.

Manual Cómo plantar un árbol3

Esperem que el Manual “Com plantar un arbre”, que avui posem a les seves mans, sigui de grat i utilitat per als lectors i que, entre tots, puguem conservar i fer cada vegada més ric i divers el patrimoni forestal i natural de les nostres comunitats.

Pots descarregar aquí el Manual ” Cómo plantar un árbol” COMPLETO.

Indice de contenidos:

 1. Presentación.
 2. Antes de iniciar los trabajos de plantación.
 3. Permisos previos.
 4. Vamos a plantar un árbol.
 5. Pasos a seguir.
 6. Acebo.
 7. Abedul.
 8. Serbal.
 9. Haya.
 10. Roble albar.
 11. Roble carbayo.
 12. Castaño.
 13. Avellano.
 14. Fresno común.
 15. Arce.
 16. Cerezo.
 17. Tilo.
 18. Nogal.
 19. Manzano silvestre.
 20. Laurel.
 21. Crear un pequeño bosquete.

ecoinventos.com