Casal dels Avis d’Alforja: Necessitem adaptar 3 banys

Casal dels Avis d’Alforja: Necessitem adaptar 3 banys

by -
0 2024
 
Cada dia és un repte. Campanya de captació de fons per l’adaptació de 3 banys per a Persones grans amb discapacitat i facilitar la seva autonomia.

Les persones grans estan a la darrera etapa de la vida, són, serem, mereixedors de ser tractats amb la màxima dignitat. A vegades algú pot oblidar que les persones grans han estat i són grans persones i que d’una manera o d’una altra cada una d’elles ha fet grans els seus fills, els seus néts… amb passió, amb cura, transmetent la seva experiència i lluitant en una època molt difícil que avui ens costa d’imaginar.

Quan estem amb una persona gran, hauríem de veure la seva vida escrita al costat per valorar les petjades que han deixat a la seva pell els patiments, les grandeses, les alegries i entendre que sota la pell gastada hi ha aquella persona que continua lluitant dia a dia.

A l’arribar a la vellesa, cada dia els suposa un repte, una dificultat que han de superar amb molt d’esforç.

A la residència del Casal dels Avis hi viu una infermera que durant 40 anys va exercir amb passió la seva professió en un hospital de Bèlgica, un avi que durant la II Guerra Mundial va ser de la Royal Air Force, que gaudia amb el judo, la natació i el submarinisme, i que junt amb la seva parella van travessar tot Europa amb una Vincent Black Shadow; també viu amb nosaltres un pagès que feia les avellanes ribetes com ningú; una modista entusiasta que va viure gran part de la seva vida a Veneçuela; un lletraferit que devora els llibres amb delit; una director d’orquestra; mestresses de casa que a la vegada que gestionaven la casa, pujaven els fills i anaven al tros, mares, avies, tietes i moltes altres persones carregades de vivències, que han hagut de superar mil i una dificultats, que han viscut moments difícils i han lluitat per continuar endavant.

Ara, a l’arribar a la vellesa, cada dia els suposa un repte, una dificultat que han de superar amb molt d’esforç. Obrir una aixeta, pentinar-se, anar al lavabo, arreglar-se, menjar… actes que poden semblar simples per a les persones que estem bé  i que fem sense pràcticament pensar, poden arribar a ser molt difícils per a aquelles que han perdut la seva autonomia. Persones que un dia van tenir una vida independent, que van superar dificultats i que ara diferents moments del dia els suposen un obstacle.

Necessitem adaptar 3 banys, dotar-los de la infraestructura i els ajuts tècnics necessaris amb l’objectiu de facilitar la seva autonomia.

 
Obstacles que poden ser més fàcils de superar si es compta amb les adaptacions i els ajuts suficients. Obstacles que es converteixen en satisfaccions cada vegada que la persona els supera per ella mateixa, de forma autònoma, com sempre havia fet. Per això és necessari adaptar 3 banys, dotar-los de la infraestructura i els ajuts tècnics necessaris amb l’objectiu de facilitar l’autonomia de totes aquestes persones, perquè el reptes amb els que es troben cada dia siguin més fàcils d’aconseguir, perquè cada obstacle es converteixi en una satisfacció que augmenti la seva autoestima i benestar.

La Fundació Casal dels Avis d’Alforja és una entitat sense ànim de lucre que vetlla pel benestar de les persones grans des de fa 25 anys. Una part del finançament és públic i un altre privat amb els quals es cobreixen les despeses de personal i despeses comuns, però que no és suficient per cobrir obres de millora. És per aquest motiu que demanem el teu suport, perquè cada petita col·laboració suposa una gran ajuda per a totes aquestes persones.

Demanem el teu suport, perquè cada petita col·laboració suposa una gran ajuda per a totes aquestes persones.

 Fundació Privada Casal Dels Avis D’Alforja
(Campanya De Captació De Fons Per Adaptar De 3 Banys Per A Persones Grans Amb Discapacitat I Facilitar La Seva Autonomia)
 

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply