Capa Negra el bandoler català

Capa Negra el bandoler català

by -
0 5000
 

Ja està en fase de post-producció el film Capa Negra, el bandoler català. Drama Històric d’aventures sobre el bandoler del Llobregat en els seus últims anys de vida (1812-1836). El pel·lícula està protagonitzada per Jack Queralt, d’Alforja, qui a més és un dels productors. Un dels cartells del film és obra del seu pare, el reconegut pintor de també la nostra localitat Jaume Queralt. Per si no fos poc, en l’elenc participa com figurant Jose Gómez Blasco un altre que també és d’Alforja i s’obre camí en aquest món. Podem afirmar que és una pel·lícula “made in Alforja”, el director Jaume Najarro no és d’Alforja, però coneix bé el nostre poble, perquè ja va filmar aquí la Historia d’un error, amb Jack Queralt també com a protagonista clar.

No dubtem que també, com aquesta última, la nostra localitat sigui un dels llocs escollits per estrenar Capa Negra. En converses amb tots dos, tant el director, com el protagonista s’han mostrat favorables a aquesta idea però ens recorden que necessiten la implicació del govern local per facilitar una miqueta les coses. Tenint en compte que l’estrena en cinemes del film, està prevista per a finals de l’any vinent (2016), potser que, amb sort, a Alforja, tinguem el privilegi de disfrutar-la molt abans.

La Historia: Josep Sàbat, conegut com el bandoler ‘Capa Negra’ va néixer a Sant Andreu de la Barca. Als 12 anys va quedar orfe de pare i mare i es va unir a les tropes de Manso a la guerra del francès on va mostrar gran coratge i astúcia en la batalla malgrat la seva curta edat. Un cop acabada la guerra, en Josep va tornar a casa i es va assabentar que els seus parents li havien robat tots els seus béns i s’havia quedat completament sense res. Llavors va començar a vendre llanes i teixits per les diferents masies de la comarca.

L’any 1816 arriba a Corbera, el nou Baró, Antonio María de Ramon i de Riquer, acompanyat del seu assessor Don Palos, un vell astut que aviat serà temut per tothom. Disposat a cobrar els drets senyorials, jove i inexpert, Ramon i de Riquer, es va comportar com un tirà. ‘Capa Negra’ va lluitar contra les injustícies del Baró, i es va convertir en el seu pitjor malson fins que el Baró va demanar el seu cap a qualsevol preu.

capa-negra-9El projecte: El rodatge, s’ha desenvolupat als llocs i paratges on es va produir la seva història, els boscos i masies de Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i baix Llobregat on Josep Sàbat actuava com a Capa negra. La nostra fita ha estat oferir a l’espectador un film de qualitat, amb un tema molt proper, transportant-ho a la Catalunya rural de principis del segle XIX. La pel·lícula ha comptat amb tots els elements necessaris per fer un producte atractiu i interessant, on l’acció és contínua i es barregen escenes que faran sentir sensacions tan dispars però alhora tan suggestives com l’amor, l’acció, el suspens, la tragèdia i certs tocs de comèdia.
Rodatge del fim: El rodatge es va iniciar el 19 de Juliol i es va perllongar fins al mes de Novembre. Hem obtingut un producte de qualitat i gran atractiu. Per aconseguir-ho hem comptat amb un repartiment de coneguts actors amb àmplia experiència en la indústria cinematogràfica i televisiva i un gran equip tècnic de professionals en els diferents camps de fotografia, so, muntatge, localitzacions, art, realització, producció, música i guió, tot sota la direcció de JAUME NAJARRO, conegut director per la seva llarga trajectòria.

capa-negra-8

El Protagonista: Jack Queralt, és el nostre actor més internacional que ja acumula més de 15 anys d’experiència en aquesta indústria, la seva obra abasta des del teatre, la televisió i una varietat de gèneres cinematogràfics, incloent-hi westerns, thrillers i adaptacions històriques. Jack ha estat el paper principal en una extensa llista de pel·lícules europees (concretament Itàlia, Espanya i Àfrica del Sud), i també s’ha diversificat per fer algun treball a Hollywood, Califòrnia, on ha fet diverses aparicions en xous de televisió. Actualment segons ens confessa està a punt d’incorporar-se en un últim projecte de gèrere del Terror.

 

Altres actors: Yeray Ortega, Brian Gallardo, Irene Gellida, Rafa Delacroix, Xavier Serrat, Octavi Pujades, Roger Pera, Jordi Díaz, Emma Caballero, Roger Berruezo, Jaume Casals, Ferran Terraza, Mar Soler, Clara Trevejo, Anna Costa, Albert Lladò.
Director: Jaume Najarro. Largometrajes: ‘Corazones de Cristal’ 2007, La Rosi (2010),’ El Mendigo’ (corto 2011) Història d’un error (2012)
Guió: Yeray Ortega, Raquel Orta, Jaume Najarro.
Director de Fotografia: Pere Cots.
Produïda per: Estudi Films.
Productors executius: Raquel Orta, Samantha Ferring, Jack Queralt.
Més informació: Capa Negra

Thais Salvat Rull

 
Thais Salvat
Llicenciada en Belles Arts, actualment treballa de professora de Dibuix de secundària, cocreadora del projecte l'artista va a l'escola.

NO COMMENTS

Leave a Reply