Ca l’Arcadi: un nou allotjament de Turisme Rural a Alforja

Ca l’Arcadi: un nou allotjament de Turisme Rural a Alforja

by -
0 2025
 

Aquest estiu, després de llargs mesos d’obres, obre a Alforja Ca l’Arcadi, un allotjament de Turisme Rural, de la modalitat de Casa de Poble Independent, que es comercialitzarà com un servei d’allotjament sencer, per a un màxim de 15 persones. El preu mitjà del lloguer serà de 420 € per nit, segons la temporada i sempre per tota la casa sencera, molt assequible i competitiu, pensant que si l’ocupa un grup de 14 persones, el preu per persona i nit rondaria els 30 €.

…es comercialitzarà com un servei d’allotjament sencer, per a un màxim de 15 persones. El preu mitjà del lloguer serà de 420 € per nit…

La casa està situada al carrer més antic, el Bolcador 22, una part molt tranquil·la del nucli del poble que permet gaudir de totes les activitats i els encants d’aquesta petita vila medieval alhora que es poden contemplar unes impressionants vistes de la muntanya. La rehabilitació i adequació a la que ha estat sotmesa no ha mermat el seu caràcter de casa rural de tradició pagesa del segle XVI, més aviat al contrari. En destaquen multitud de detalls i al·lusions al seu antic ús i al seu anterior propietari de qui ha pres el nom, l’Arcadi, que rebia el sobrenom del “Sifòn”; un singular pagès que va dedicar tota la seva vida al treball de la terra. Les seves peculiaritats i excentricitats el feren un personatge conegut i estimat per tots els veïns. Se’l recorda sobretot portant un carretó de casa al tros, excavant mines i fent marges de pedra seca. Una d’aquestes obres, fruit de les aficions, es pot veure restaurada just a l’entrar a la casa: un pou, al qual també s’hi accedeix per un túnel excavat als antics estables, transformats avui en un ambient de discoteca privada.

La casa disposa de cinc habitacions, dues d’elles comunicades amb un bany comú. La resta disposa de lavabo individual i a la suite de luxe hi ha un jacuzzi per a dues persones. Tres de les habitacions tenen vista al carrer i les altres dues gaudeixen d’unes impressionants vistes de la muntanya. Totes les habitacions compten amb les comoditats necessàries.

La casa disposa de cinc habitacions, cadascuna està ambientada en alguns dels productes d’Alforja i d’aquí n’agafen el seu nom: Melmelada, Mel, Oliva, Avellana i Vinya

Cadascuna està ambientada en alguns dels productes d’Alforja i d’aquí n’agafen el seu nom: Melmelada, Mel, Oliva, Avellana i Vinya, la qual cosa ve a ser una molt bona iniciativa, ja que a més a més de promocionar-los, constitueix un reclam turístic excel·lent. Aquests productes són: els vins del Mas del Botó, les melmelades Montserrat Rull, la Mel del Padrí, l’avellana  Ribeta i l’oli de la Cooperativa d’Alforja. Naturalment, donant-los a tastar, és quan els visitants en gaudiran, i per això, amb cada estada a Ca l’Arcadi es regalarà als visitants un lot amb una selecció d’aquests productes, el qual també inclou embotits del Bondria, perquè no marxin sense conèixer-los.

productes-alforja
Ca l’Arcadi es regalarà als visitants un lot amb una selecció d’aquests productes, el qual també inclou embotits del Bondria, perquè no marxin sense conèixer-los.

Amb l’objectiu d’oferir als seus clients una estada i experiència el més agradable possible, Ca l’Arcadi disposa d’amplis i confortables espais diàfans amb molta llum natural, intercalats amb d’altres més íntims i tranquils. A la planta inferior, després del rebedor, hi ha una còmoda sala d’estar amb televisor d’última generació i una espaiosa cuina lineal, totalment equipada amb electrodomèstics d’alta gamma i de gran capacitat, amb una acollidora barra per esmorzar o conversar tot veient discretament la gran sala que acull el menjador, amb capacitat per a 20 persones.

 

Ca l’Arcadi disposa d’amplis i confortables espais diàfans amb molta llum natural, intercalats amb d’altres més íntims i tranquils

En un nivell inferior hi trobem el celler, des d’on se surt al pati i a la barbacoa, una altra zona totalment equipada també amb una capacitat fins a 20 persones. Al pis superior, on hi havia les golfes, s’hi ha habilitat una gran sala de lectura, relaxació, jocs i un gran televisor per gaudir del cinema, amb una sortida a la terrassa-solàrium, amb unes grans vistes a les muntanyes i al campanar.

cal-arcadi-serveis-30
Al pis superior, on hi havia les golfes, s’hi ha habilitat una gran sala de lectura, relaxació, jocs i un gran televisor per gaudir del cinema.

La casa disposa de tot l’equipament necessari i de les comoditats per garantir-ne una bona estada. Tot i això, la seva ubicació dins del nucli antic de la vila, convida a sortir i recorre’n els carrers, descobrir-ne els racons i fonts, animant a visitar llocs memorables com les ermites de Sant Antoni, la de Puigcerver i el celler Mas del Botó i oferint experiències com la de volar en parapent i la de descobrir l’apicultura. Sense oblidar-se’n de la proximitat a les platges de la Costa Daurada, Port Aventura, el Priorat, la Serra del Montsant i les Muntanyes de Prades, entre altres, la casa oferirà informació de totes aquestes activitats, prioritzant-ne les rutes i camins per recórrer els voltants d’Alforja i els establiments locals, que se’ls recomanarà conèixer.

cal-arcadi-serveis-09
A la planta inferior, després del rebedor, hi ha una gran sala que acull el menjador, amb capacitat per a 20 persones.

La Montse i l’Engelbert, els promotors d’aquesta excel·lent iniciativa, a més a més de comptar amb experiència en el món de l’oci i les relacions públiques, són persones vinculades de fa molts anys a Alforja. D’aquí ve el seu interès per la promoció dels productes locals; en són coneixedors de la qualitat i potencial, i per això aposten per ajudar a activar la nostra economia i serveis.

…les principals empreses que han intervingut en la remodelació de Ca l’Arcadi són locals…

La seva primera mostra d’intencions ha estat que les principals empreses que han intervingut en la remodelació de Ca l’Arcadi són locals: les obres a càrrec de Construccions Balañà, l’arquitectura del Roger Hortoneda, les instal·lacions de Jogami, els serveis de disseny web-gràfic del Rogelio Portal, i també en mereixen una menció els treballs de fusteria del Ferran Abelló, de Les Borges del Camp, i l’encertada i simple decoració de la reusenca Anna Tarragó. Aquesta iniciativa fins i tot ha motivat a veïns com el Miquel S. Jassans, amb l’ajuda de la seva família, a restaurar dibuixos que ell mateix havia gravat fa molts anys a les parets de la casa, els quals ara han estat respectats, renovats i destacats.

jassans
…el Miquel S. Jassans, amb l’ajuda de la seva família, va restaurar dibuixos que ell mateix havia gravat fa molts anys a les parets de la casa.

Els alforgencs acollim amb gran satisfacció l’arribada d’aquesta iniciativa turística i els desitgem molta sort en el projecte, ja que independentment de promocionar els nostres productes locals, arriba per brindar un servei que, com a mínim dins del nucli antic era quasi inexistent i que sens dubte contribuirà a donar-nos a conèixer com a poble.

Podeu ampliar la informació o reservar accedint a la seva web: www.calarcadi.cat

 

 
alforjastark
Alforja Stark és una plataforma digital col·laborativa per a la difusió d’informació relacionada amb el municipi d’Alforja, el seu entorn i els seus habitants, que manté un especial interès en promoure l’art, la cultura, el turisme, el desenvolupament econòmic sostenible i el respecte a la natura en aquesta zona.