Activitats Carnaval d’Alforja 2015

Activitats Carnaval d’Alforja 2015

by -
0 4470
 

Alforja, com ja ve sent habitual, es prepara per la seva festa amb més gresca “El carnaval” el pròxim 21 de febrer.  Hi haurà un total de 6 carrosses i les seves respectives comparses, esperem molta gent seguint la rua, recorrent els carrers del poble fins al Parc on començarà el ball i es repartiran premis a les millors representacions.

Dissabte 21

A les 18 h S’inicia la cercavila al Parc, tot i que els participants en les carrosses estan convocats una hora abans. La rua l’encapçalarà un grup de percussió local que s’estrena per a l’ocasió. El recorregut serà: Av. de Catalunya, Carrer de la Font, Plaça de Dalt, Carrer Nabril Baix, Pont, Barranc del Rava, i des d’aquí tornarem pels mateixos carrers fins al Parc.

A les 19 h Comença l’animació infantil i el ball de disfresses per a tots els públics i amb l’entrada lliure Sala Rodona del Parc Amics d’Alforja on també es donaran premis, atorgats en aquesta ocasió per un jurat de fora del poble: els músics de l’orquestra. Una mateixa disfressa no podrà optar a dues categories de premis (o bé és individual, o bé és grup o bé és comparsa). Als guanyadors se’ls premiarà amb productes locals, hi haurà fins a un total de 8 premis que seran atorgats a:

Primer i segon premi a les millors carrosses.
Primer i segon premi a les millors comparses (mínim 10 persones per comparsa).
Primer i segon premi a les millors disfresses individuals.
Primer i segon premi als millors grups de menys de 10 persones.

El diumenge 22

El diumenge 22 tindrà lloc l’enterrament del Carnestoltes. Personatge que representa el Carnaval a Catalunya encara que es creu que aquesta festa pot tenir els seus orígens les bacanals o al culte romà a Dionís/Bacus, déu del vi. Avui dia, és una festa concebuda com una diversió; on la disbauxa, la sàtira i la gresca en són els principals protagonistes. Les persones canvien la seva identitat per transformar-se i fugir de la seva vida quotidiana, almenys, per unes hores. Però ho fan de manera anònima, ja que es disfressen, fan servir màscares… Fins i tot, es fan bromes i crítiques mitjançant sàtires burlesques d’allò que no agrada.

 

A les 12 h Inici de la cercavila pel carrer del poble des de la Plaça de Dalt passant pel Carrer de la Font, Av. Catalunya, Parc Amics d’Alforja, fins al Parc, el Carnestoltes i el seu seguici aniran acompanyats per tabalers i músics seguits de tot el poble. Després de la lectura del testament i enterrament hi haurà vermut popular i música a la Sala Rodona. Estan tots convidats a una festa, els més grans recordaran que a Alforja es feia 5 o 6 anys abans que a Reus, saltant-se les lleis contra celebracions imposada per la dictadura franquista.

Fofos del Carnaval 2014

 
Carnestoltes d’Alforja
El Rei Carnestoltes és un personatge fictici que presideix totes les activitats del cicle festiu de carnaval. Tant pel caràcter com per la indumentària, representa l’ambient de disbauxa i transgressió que caracteritza aquesta fest

NO COMMENTS

Leave a Reply